Tulevat pentueet

Kesälle 2019 on suunnitteilla pentue Wiccalle!
Valitettavasti Viivi jäi tyhjäksi, joten tämä on todennäköisesti vuoden ainoa pentusuunnitelma.

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää, ota yhteyttä minuun & tule tapaamaan koiriani! Kun otat ensimmäisen kerran yhteyttä, esittele itsesi kunnolla. Kerro, että miksi olet kiinnostunut juuri minun kasvatustyöstä, miksi etsit aussieta jne. 

Jos vastausta ei kuulu parissa viikossa, lähetä uusi viesti! Kannattaa kurkata tämä blogikirjoitukseni pentukyselyistä. Lisäksi info-sivulta löytyy vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, käythän lukemassa ne läpi ennenkuin otat yhteyttä!

Toivoisin, että ottaisit minuun yheyttä ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen shanti.karinen@gmail.com  


Wicca x Linus-pentue

Wiccan ja Linuksen pentuetta toivotaan kesälle 2019.
Wiccan juoksuja odotellaan huhti-toukokuulle.

PAIM1 Black Zone's Grand Jury STDsd

Emä: Black Zone's Alicia Chinn
Isä: Black Zone's Comanche Warrior

 • syntynyt 16.11.2012, Ruotsi
 • lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV1 VA0 SP0, silmät terveet (08/2018)
 • MyDogDNA-testi & geenitestit: HSF4, MDR1, PRA, CEA & DM-vapaa
 • kisaa agilityssa pikkumaksi3-luokassa, tokossa AVO1-tulos, rallytokossa ALO1-tulos, fci paimennuksesta PAIM-E, PAIM1-tittelit & kisaa 2-luokassa
 • ASCA-kisoista paimennuksesta started lampaat & ankat-tittelit STDsd & agissa JS-O GS-O RS-N-tittelit
 • hyväksytty luonnetesti +143 pistettä ja laukausvarma
 • Wiccan päälajit ovat agility & paimennus
 • Wicca koiranetissä

Wicca on aikamoinen pakkaus apinanraivoa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä valtavaa miellyttämishalua. Arjessa Wicca on mitä ihanin ja helpoin, se rakastaa kainalossa nukkumista, eikä välitä kenestäkään muusta paitsi minusta. Kotona se on todella rauhallinen, mutta kun päästään agilitykentälle niin siitä kuoriutuu aivan hullu. Agissa Wicca menee järkyttävää vauhtia, ja onkin oikea vauhtiformula! Välillä jää aivot lähtökarsinaan, mutta vuosien saatossa tämä(kin) on parantunut. Wicca on aivan pallohullu, mutta vetolelutkin kelpaavat, ja ruoka. Paimennuksessa Wicca on huomattavasti rauhallisempi ja hillitympi, ja se tekee töitä todella keskittyneesti saaden hankalatkin eläimet aina liikkeelle. Wicca on vahvasti yhden ihmisen koira, mutta vahtiviettiä ei ole ilmoitushaukun lisäksi kauheasti. Muita koiria se sietää, kunhan eivät kiipeä iholle.

Wiccan ensimmäinen pentue on kohta 2 vuotta, ja ne ovat perineet emänsä raivokkaan asenteen tekemiseen, leikkihalun ja ympäristövarmuuden. Kukaan ei ole ääniherkkä, tai muutenkaan super herkkä. Osa on emänsä tapaan aika vakavia työskentelijöitä, joita ei ihmiset tai koirat kiinnosta kun omistajan kanssa tehdään hommia!

Tucker Creek's Special Ticket STDsd

Emä: Tucker Creek's Special Addition
Isä: Las Rocosa Ticket 2 Tucker Creek

 • syntynyt 05.06.2014, Kanada
 • asuu Itävallassa Wienissä
 • lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, OCD-vapaa, silmät terveet (12/2016)
 • geenitestit: HSF4, MDR1, CEA, PRA, DM, CMR1, NCL6-vapaa
 • kisaa fci:ssä agilityssä 1-luokassa, tokossa, rallytokossa ja pk-tottiksessa
 • ASCA agilityssa kisaa kaikissa sarjoissa elite-luokassa (korkein luokka), tittelit GS-E RS-E JS-E
 • Paimennuksesta ASCA-tittelit started lampaat ja ankat
 • kilpaili ASCA Nationaleissa USAssa 2018 MVA-kisassa (most versatile aussie)

Linukseen tutustuin ensimmäisen ensimmäisen kerran ASCA-agilitykisoissa Itävallassa vuonna 2016. Kiinnitin huomiota erittäin komeaan punaiseen urokseen, joka oli sidottu hallin reunaan kisojen aikana. Se istui siinä todella rauhallisesti, ja ystävällisesti heilutti minulle häntäänsä kun kävelin ohitse. Komea, kookas uros kiinnosti, joten kyselin tutuilta että kenen koira se oli, ja mistä kennelistä. Kun paikansin Linuksen omistajan Julian, menin heti jututtamaan häntä ja moikkaamaan yhdessä Linusta. Linus teki minuun vaikutuksen iloisella ja avoimella luonteellaan sekä kisapaikalla esittämäänsä rauhallisella ja itsevarmalla käytöksellä. Se ei pullistellut muille uroksille, vikissyt tai haukkunut omistajansa perään mutta radalla siitä kuoriutui kuitenkin vauhdikas ja kiihkeä menijä! Juuri sellainen kombo, josta pidän. 

Linus on Kanadasta tuotu uros, jonka sukutaulu on täynnä Euroopassa harvinaisia työlinjoja. Se harrastaa ja kisaa hyvin monipuolisesti lähes kaikkia mahdollisia lajeja, on täysin terve, sosiaalinen, komea ja kookas. Kaikin puolin täydellinen uros Wiccalle. Linuksessa on samaa tekemisen raivoa kuin Wiccalla!

Näistä pennuista odotan varsinaisia harrastustykkejä lajiin kuin lajiin mutta etenkin agilityyn tavoitteelliselle harrastajalle! Vaikka Linus on varsin kookas, niin Wicca on pienehkö narttu ja sen edelliset pennut olivat hyvin pieniä ja kevyitä. Toivottavasti näistä tulisi hieman kookkaampia ja jalkavampia mutta kuitenkin sporttisia ja kevyitä. Pennuista odotan kiihkeitä, taistelutahtoisia ja "hieman hulluja" - hyvällä tavalla. Tästä yhdistelmästä pidän itse pennun myös. Nämä pennut eivät sovi missään nimessä ensimmäistä harrastuskoiraa etsiville, ja mieluiten myyn ne jo aussiekokemusta tai vastaavaa omaaviin koteihin jossa on kokemusta terävistä ja kiihkeistä koirista. Nämä pennut eivät sovi ihmisille, jotka hakevat kivaa merle-väristä sinisilmäistä koiraa, ekaa harrastuskoiraa, lapselle harrastuskoiraa tai "aktiivista seurakoiraa".


Pentuinfo

"Aktiivinen koira aktiiviselle ihmiselle = onnellinen koira & omistaja" 

Aussie ei ole jokaiselle sopiva koira. Olethan tutustunut rotuun kunnolla? Kasvatan vahvasti työlinjoihin pohjautuvia koiria, jotka ovat jalostettu paimennus-ja vahtimistehtäviin. Suloisen ulkokuoren sisällä saattaa asua hyvinkin dominoiva, terävä ja vahtiva koira, joka vaatii paljon aktivointia sekä tiukkaa kuria. Parhaimmillaan aussie on helposti motivoituva ja innokas harrastuskoira sekä kotona rauhallisesti elävä sohvanlämmittäjä, mutta pahimmillaan aussie on naapureille räyhäävä ongelmakoira, jota omistajaperhekin pelkää. Tutustu siksi kunnolla rotuun ja varmista, ettet ole haukkaamassa liian isoa palaa.

Red'n Ready pennut myydään aktiivisille ja vastuuntuntoisille ihmisille, jotka etsivät koiraa harrastus-tai työkäyttöön mm. agilityyn, tokoon, pk-lajeihin tai pelastuskoiratoimintaan. Vaikka pyrin käyttämään paljon paimenlinjaisia koiria jalostustyössäni, en kuitenkaan suunnittele pentueitani vartavasten paimennustarkoituksiin joten en uskalla myydä pentujani puhtaasti paimenkoiriksi. En myöskään myy koiriani näyttelykoiriksi tai koteihin, jossa koirat elävät ulkona tarhoissa tai kenneltiloissa. Haluan, että jokainen pentu saa rakastavan kodin jossa se on osa perhettä ja jokapäiväisiä tapahtumia.

Jokainen pentue on tarkkaan harkittu yhdistelmä, jossa pyrin luonnollisesti mahdollisimman terveisiin ja hyvän harrastuskoiran ominaisuudet omaaviin pentuihin. Kaikki jalostusnarttuni ovat perusteellisesti terveystarkastettuja (vähintään lonkat, kyynärpäät ja silmät) ja ne ovat terveitä näiden osalta. Myös DNA-testaus sekä selän virallinen tutkimus ovat tulossa osaksi perustutkimuksia niiden mahdollisuuksien avautuessa yhä laajemmin. Luonnollisesti nartut ovat myös terveitä muiden perinnöllisten sairauksien osalta. Terveyden lisäksi jalostusnarttuni ovat harrastusrintamalla itsensä todistaneita, paimennustaipumukset testanneita sekä luonnetestattuja/MH-testattuja. Näyttelytuloksista niillä on vähintään laatuarvosana "Hyvä", ja niillä ei ole rotumääritelmän mukaisia hylkääviä virheitä.

Pennun hankinta

Pennun hankinnassa kannattaa olla ajoissa liikkeellä! Suosittelen, että otat yhteyttä jo reippaasti ennen astutusta ja tulet katsomaan narttua. En myy pentujani kenellekään, joka ei halua tavata vähintäänkin emää ja kasvattajaa naamatusten!
Kun otat yhteyttä, kerro myös hieman itsestäsi. Minkä verran sinulla on koirakokemusta? Miksi olet kiinnostunut juuri aussiesta? Entä miksi tämä pentue kiinnostaa sinua? Minkälaiseen kotiin pentu tulisi ja mitä sen kanssa suunnitellaan tehtävän? Minkälaista pentua toivot?
Pyrin valitsemaan pennunostajille pennut mahdollisimman tarkasti jotta oikea pentu löytää oikean omistajan. Tässä käytän apuna pentutestiä sekä itselleni muodostunutta kuvaa jokaisesta pennusta. En myy pentuja pelkän värin tai hännänpituuden vuoksi, vaikka toiveita saakin esittää.

Red'n Ready pennut

 • rekisteröidään Suomen Kennelliitossa & mahdollisuuksien mukaan ASCA:ssa
 • luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä
 • ruokitaan laadukkaalla penturuoalla
 • tunnistusmerkitään mikrosirulla
 • madotetaan kolmesti ennen luovutusta
 • tutkitaan eläinlääkärillä & silmäpeilataan ennen luovutusta
 • kasvavat kotona muun perheen keskellä ja ne totutetaan mm. häkkiin, eri alustoihin, ääniin, autoon jne. 

Red'n Ready pennun mukana saat

 • kasvattajan tukea ja apua 24/7 
 • monipuoliset ruokinta, -hoito, -ja koulutusohjeet
 • muutaman kilon pentujen syömää kuivaruokaa
 • ensimmäisen vuoden jäsenyyden Australianpaimenkoirat ry:ssä
 • pentuetreffejä, kimppatreenejä & muita tapahtumia

Toiveeni pennunostajalle

Tavoitteeni on kasvattaa mahdollisimman laadukkaita pentuja, mutta saavuttaakseni tämän päämäärän tarvitsen pennunostajieni apua. Tästä syystä toivoisin pennunostajiltani seuraavia asioita:

 • Säännöllisiä kuulumisia kasvatista (mm. terveydestä, kasvusta, käytöksestä...)
 • Viralliset lonkka,-kyynärpää,-selkä-ja silmätutkimukset
 • MH-ja/tai luonnetestiin osallistumisen (koitan järjestää jokaiselle pentueelle oman MH-testin)
 • mahdollisuuksien mukaan myös kasvatin paimennustaipumusten testaamisen
Copyright
Banneri: Anne Barck Photography

Sivuston sisältö: Shanti Karinen